maanantai 21. tammikuuta 2013

Lääkäri määrää

Meidän piti tänään olla jo SINI-koululla, mutta niin vaan vielä hengataan täällä "Babati-cityssä". Mies sai jo pari päivää sitten aikamoisen turvotuksen toiseen jalkaan ja eilen vaiva paheni siinä määrin kivuliaaksi, että liikkelle lähteminen onnistui vain kipulääkkeen voimin eikä helposti sittenkään ja kuumekin nousi. Totesimme yksituumaisesti, että lähtöä on siirrettävä kunnes vaiva on vähintäänkin paranemaan päin. Optimistisesti toivomme, että näin olisi jo huomenna sillä ainakin nyt vaivaan on saatu lääkkeet.

Oleilumme organisaattorin Mr. Kahemben poika on lääkäri, ja pitkällisen yhteistyöprojektin edustajina saimme kunnian nauttia yksityisvierailun ylellisyydestä eli vuoren ei edes tarvinnut mennä Muhammedin luo, vaan koipi tutkittiin tuossa guest housen käytävällä. Nopea analyysi oli, että todennäköisesti kyseessä on jonkinlainen allerginen reaktio moskiitonpuremiin, joita (itsepäinen?) mies lyhyellä Harghushayn reissullamme ehti hankkia lukuhetkensä aikana huomattavan määrän juuri nilkkoihin. Mutta vähintäänkin jonkinlainen tulehdus eli kun ottaa sekä antibioottia että antihistamiinia, niin kyllä sen siitä pitäisi helpottaa.

Herra tohtori lupasi kirjoittaa miehelle reseptin ja pyysi kynää ja paperia. Jonkin verran hämmentävä tämä resepti meistä oli, mutta olihan siinä toisaalta kolmella lyhyellä rivillä ihan asianmukaisesti lääkkeiden nimet, annosteluohjeet ja allekirjoitus, jotka osoittivat että näin lääkäri määrää. Että miksipä ei?

Tämän lappusen kanssa minä (meistä kahdesta tervejalkaisempana)
marssin apteekkiin ja sain lääkkeet - ihan niin kuin lääkäri oli määrännyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti